Uitslag Recreanten 17 februari 2008 in Schijndel

Zondag 17 februari was het een drukte van belang in zwembad de Molen Hey in Schijndel. Zo'n 90 zwemmers van Neptunus '58, de Dommelbaarzen en Arethusa deden mee aan de derde wedstrijd van de recreanten meerkamp.

Op het programma stonden de 25 rug, 25 vrij en 25 school voor de zwemmers van 1998 en jonger: 25 rug, 25 vrij en 25 school. De ouderen zwommen de dubbele afstand. Als afsluiter was er nog de 10 x 25 rug, waarop Ticho Hellings, Valerie Messerschmidt, Anouk van Os, Jeffrey Voets, Luuk van Helvoirt, Daphne Voets, John Peters, Danny van Grinsven, Caroline Peters en Alex van Boven naar de derde plaats zwommen in een nieuw estafetterecord.

In totaal zwommen de 34 zwemmers van Neptunus ’58 49 persoonlijke records. De grootste verbetering was voor Thijn van Dijk, die op de 50 school 11 seconden sneller dan ooit was. Alex van Boven wist zich op alledrie zijn afstanden met 2 seconden te verbeteren. Ook Isa vd Ven zwom 3 pr’s, waarvan haar pr van 2 seconden op de 25 vrij het opvallendst was. Verder werden er vooral op de rugcrawl vele persoonlijke records verpulverd. Jeroen van Dinther en Tom vd Heijden waren 2,5 seconden sneller dan hun oude toptijd op de 50 rug. Danny van Grinsven en Daphne Voets zwommen een pr van 2 seconden. Op de halve afstand verbeterde Kiki Sluijpers zich met 4.5 seconde, terwijl Jeffrey Voets 2,5 seconde sneller dan ooit was. Bo Sluijpers zwom een pr van 3,5 seconde op de 50 rug en vervolgens scherpte ze haar beste tijd op de 50 vrij met 2,5 seconde aan. Op de 50 school was Jeroen Trimbach maar liefst 2,5 seconde sneller dan ooit.

Tijdens deze wedstrijd waren er voor Neptunus '58 maar liefst 6 debutanten: Sven Baijens, Marleen van Dijk, Indy en Kyra Jongman, Fabiënne en Valerie Messerschmidt zwommen hun eerste wedstrijd.

De wedstrijd werd gewonnen door de thuisclub, nummer 2 deze wedstrijd was de Dommelbaarzen uit Vught en de derde plaats was voor het Osse Arethusa. Na drie wedstrijden kon de eindstand opgemaakt worden: 1. Neptunus '58 met 304.5 punten, 2. De Dommelbaarzen met 301 punten en 3. Arethusa met 258.5 punten.

Op zondag 16 maart wordt er in Boxtel een estafettewedstrijd gehouden en zullen ook de individuele klassementen bekend gemaakt worden.

Uitslag en foto's


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'